Home / Tag Archives: богата

Tag Archives: богата

Блаже Докуле карикатурист на годината

Карикатуристот на Битолски весник и на бројни други весници, списанија и печатени изданија, Блаже Докуле е пргласен за македонски карикатурист на годината. Ова високо признание од областа на карикатурата на  Блаже Докуле му беше доделено на јубилејното  50-то издание на ...

Read More »

Битола се откажува од традицијата

Речиси по една деценија, откако локалната самоуправа на Битола, раководена од градоначалникот Владимир Талески, почна за своите сограѓани да организира заедничко испраќање на старата и пречек на новата година на плоштадот „Магнолија“, сега битолчани првпат нема заеднички да ја дочекаат ...

Read More »

Во 3Д киното богата филмска понуда

Во  редовниот репертоар на 3Д киното на Центарот за култура- Битола љубителите на   филмската уметност имаат можност  да ги проследат најновите европски и светски  филмски наслови во затоплена сала. Студеното време е одлична можност за посетителите да го проследат  документарецот ...

Read More »

Со детската програма на плоштадот “Магнолија“ започна богатата новогодишна програма

Со детската програма, денеска на плоштадот “Магнолија“  започна богатата новогодишна програма што ја подготви локалната самоуправа за новогодишните празнувања. Најмладите овие дена  ќе другаруваат со детските хитови од детските фестивали Си-до, Тра ла ла, Мегабит кидс и Детско тинејџерскиот фестивал. ...

Read More »