Home / Tag Archives: дебата

Tag Archives: дебата

Талески на Конгресот во Валандово

Полека привршува регистрацијата на делегатите на Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ за избор на нов лидер. Меѓу оние кои дојдоа  се Владимир Талески  Миле Јанакиески, Емил Димитриев, Коце Трајановски, Елизабета Канческа – Милевска, Диме Спасов, Даниела Рангелова,Влатко Ѓорчев кој не ги поддржа ...

Read More »

Дебата на кандидатите за градоначалник на Битола, на Телма

На ТВ Телма во Малата сала на Центарот за култура се одржа дебата на кандидатите за градоначалник на Битола, Наташа Петровска, Зоран Илиоски, Јорго Огненовски и Кирче Ташков. На дебатата присутните грагани и новинарите од Битола имаа право да поставуваат ...

Read More »

Дебата за невработеноста кај младите

Тркалезна маса на тема „Невработеноста кај младите во Република Македонија – Социјална инклузија на ранливи групи на млади“  се одржa денеска во Битола во организација на локалниот Младински културен центар. Активноста е во рамки на регионалниот проект поддржан од Европската ...

Read More »

Груевски се обрати и учествуваше во дебатата на ЕПП во Европскиот парламент

Во рамките на посетата на Стразбур претседателот на Владата на Република Македонија и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, вчера имаше обраќање и учествуваше во дискусијата на парламентарната група на Европската народна партија  во Европскиот парламент. Тој учествуваше на нивната координација ...

Read More »

Трибина за малолетничка деликвенција

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Битола, одржа дебата на тема, Малолетничка деливенција, која претставува сериозен, актуелен и специфичен проблем, со кој се соочуваат сите современи општества. На дебатата учествуваа: Милка Бизевска – судија во Основен суд Битола, Даниела Стерјова, социјален ...

Read More »