Home / Tag Archives: декември

Tag Archives: декември

Универзитетот доби нови 11 доктори

По повод 8 декември, патрониот празник на Универзитетот „Св.Климент Охридски” – Битола  денеска беа промовирани 11 доктори на науки. – Универзитетот во текот на денешнава промоција ќе промовира 11 доктори на наукии тоа, четири од Економскиот факултет од Приле, три ...

Read More »

Во Новаци битка за секој глас

Во Новаци атмосферата пред вториот круг е пред точка на вриење. Пред неделното гласање од вториот круг во кој кандидати се актуелниот градоначалник Лазар Котевски, кандидат на ВМРО ДПМНЕ и Љубе Кузмановски  на СДСМ Коалицијата се води беспоштедна битка за ...

Read More »

Ќе се засадува и во декември

Јавното претпријатие “Македонски шуми“ ги повика заинтересираните граѓани да се придружат во есенското пошумување кое започна да се одвива насекаде низ државата. Доколку битолчани имаат желба да се приклучат кон оваа масовна акција на пошумување, како поединец или група, или ...

Read More »
error: Content is protected !!