Home / Tag Archives: ДПМНЕ

Tag Archives: ДПМНЕ

Куршлус во меморијата

Тендерите во АД ЕЛЕМ повторно ја тресат битолската и македонската јавност. Изминатите неколку дена бевме сведоци на жестока политичка “пресметка” меѓу двете најголеми политички партии во државата, ВМРО ДПМНЕ и СДСМ околу штотуку објавениот тендер за ископ на јаглен  во ...

Read More »

Осумина кандидати во трката за координатор на ВМРО ДПМНЕ Битола

Листата на кандидати за координатор на Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ Битола, од над 35 колку што се пријавија на конкурсот, по првичното интервју е скусена на само осумина. Останатите 27 кандидати, отпаднаа од трката. Според информации на Битолски весник ...

Read More »

Помина времето на лажни ветувања

Се наоѓаме на уште едно место од градот кое е заборавеноизминатите 12 години. Улицата “Никола Ѓорѓиевски – Никлец”,  е во очајна состојба, а резултатот е незадоволни жители, кои ги уништија своите автомобили, поминувајќи секојдневно по пат со крајнон еестетско и не ...

Read More »

Илиоски ветува стари проекти

Политичката кампања изминува а од ДПМНЕ и Илиоски ги слушаме старо-новите проекти кои ги ветуваат во сите нивни изборни кампањи и кои досега требаше да бидат направени. Едно од тие нивни лажни ветувања е и планинарскот дом Копанки во срцето ...

Read More »

Мирка Велиновска: ВМРО на изборите ќе победи во Свирипичино

Во својата колумна на порталот Дудинка “партизанката “ Мирка Велиновска пишува дека поразот на ВМРО ДПМНЕ на локалните избори не може да се спречи и дека оваа партија, чиј мегафон беше Мирка, може да се надева на победа во Свирипичино. ...

Read More »
error: Content is protected !!