Home / Uncategorized / Ѓорчев: Во Македонија има политички прогон

Ѓорчев: Во Македонија има политички прогон

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев како шеф на делегацијата на Собранието на Република Македонија при парламентарното Собрание на ОБСЕ учествува на годишното собрание во Берлин.

Во рамките на Собранието на ОБСЕ, Ѓорчев се сретнал со пратениците во германскиот Бундестаг Фолкмар Клајн (ЦДУ), Дорис Барнет (СПД), Михаел Линк (ФДП) и Андреј Хунко (Линке).

– Во своето обраќање на собранието во Бундестагот, Ѓорчев се осврна на политичкиот прогон во Македонија и политичките затвореници во Македонија, недостатокот од слобода во медиумите, лошите економски состојби во Македонија и повеќе други актуелни прашања, соопшти Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ.

Овие теми, како што наведува партијата, биле отворени и на билатералните средби и разговори кои ги одржал пратеникот Ѓорчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*