Home / Uncategorized / Милошоски со поддршка за Влатко Ѓорчев

Милошоски со поддршка за Влатко Ѓорчев

Антонио Милошоски ја поддржа кандидатурата на Влатко Ѓорчев за претседател на државата и му вети дека ќе гласа за него на конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ во Струга. На својот фејсбук профил Милошоски напиша:

„Најбитното за ваквата поддршка е тоа што со Ѓорчев споделуваме блиски гледишта за надворешно-политичките приоритети на Република Македонија (втемелени на македонско-американското стратешко партнерство што го потпишав во 2008 година, стратешкото партнерство со Турција, партнерските односи со државите членки на ЕУ и определбата за проактивна мултилатерална дипломатија во ОБСЕ, ОН и Советот на Европа). Го ценам тоа што Влатко Ѓорчев како личност цврсто се залага за промоција на семејните вредности како темелна основа во општеството, а како пратеник одлично знае што значи да се биде непосредно избран од граѓаните, како темелна вредност во демократијата.

Негласањето на незаконскиот референдум, каде мнозинството Македонци јасно беа против октроираниот проект на Заев за менување на уставното име на Македонија, беше правилен став и на Влатко Ѓорчев, но и став на најголемиот број на гласачи во цела држава.

Од 2006 година наваму Ѓорчев успешно го потврдува неговиот изборен легитимитет, а довербата од гласачите со победнички резултат ја има потврдено како во третата, така и во шестата изборна единица.

Како секретар за меѓународни односи на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев има стекнато значајно искуство и ценам дека достоинствено го следи примерот на Борис Трајковски, кој го постави колосекот на партиските меѓународни контакти пред да биде избран за претседател на државата.

Убеден сум дека Владимир Ѓорчев има потенцијал да ја добие поддршката на најголемиот број на делегати на конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ на 16 февруари во Струга. Со среќа и со успех“, порача Милошоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*