Don't Miss
Home / Tag Archives: конзулат

Tag Archives: конзулат

Рускиот конзулат во Битола во нови простории

Синоќа на Широк Сокак во Битола свечено  беше отворен новиот  Почесен  конзулат на Руската Федерација во Република Македонија. Новиот руски конзулат е сметен во новите простории кои што се наоѓаат во строгиот центар на Битола, на плоштадот “Магнолија“. На свеченоста, ...

Read More »

Почесниот руски конзулат во Битола во нов објект кон крајот на август

Нов објект на Почесниот руски конзулат свечено ќе биде отворен на 31-ви август  на Широк Сокак. -Повеќе од 20 години Република Македонија и Русија ги развиваат и динамизираат билатералните односи. Најпрвин во 1992 година Претседателот на Руската Федерација го потпиша ...

Read More »

Австрија отвори почесен конзулат во Битола

По затворањето на почесните конзулати на Велика Британија, Словенија и Хрватска, во Битола свечено е отворен нов почесен конзулат. Почесен конзулат во Битола отвори Република Австрија, која за почесен конзул ја именува д-р. Валентина Илиева, професорка по германски јазик. На ...

Read More »

Отворен почесен конзулат на Босна и Херцеговина во Битола

Во рамките на свеченостите по повод одбележувањето на 70- годишнината од ослободувањето на Битола, вечерва беше отворен почесниот конзулат на Босна и Херцеговина во Битола. Конзулатот за отворен го прогласија градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески и замениците министри за ...

Read More »