Home / Tag Archives: проблеми

Tag Archives: проблеми

Почна селидбата во ТВ Нова

Новинарот Гоце Михајлоски денеска објави дека дал отказ од телевизија Нова поради повеќе причини – од концепциски, организациски, кадровски, па се до финансиски. Тој својата одлука ја образложи на Фејсбук и напиша дека верувал дека „може да се биде пристрасен, но ...

Read More »

Денови кога сите имавме иста желба

Новата година беше и помина. И битолчани, како и најголемиот број граѓани на Македонија, старата 2016 година, за која сите се согласни дека беше една од најтешките, ја испратија со желби никогаш повеќе да не се повтори и да не ...

Read More »

Лицата со инвалидитет порачаа:Само една скала пред институциите може да ни го промени животот

Здружението на лица со телесен инвалидитет „Мобилност-Битола” и Националната установа  Завод и музеј од Битола со дефиле по Широк Сокак на кое учествуваа лица со телесен инвалидитет од повеќе македонски градови и со стручна работилница  го промовираше проектот „Пристапност кон ...

Read More »

Свлечиштето им го зеде сонот на битолчани

Иако се добива впечаток дека надлежните институции бавно реагираат за решавањето на овој проблем, сепак, стручните екипи мошне брзо направија стручен увид на самото свлечиште и веќе ја подготвија стручната анализа за типот и за карактерот на свлечиштето. Од денот ...

Read More »

РЕК Битола отсечен од комуникација?!

Состојбата во општина Новаци е алармантна. Реката Црна која на неколку места проби и најдојдените води од одводните канали веќе го загрозуваат селото Новаци. Најголема опасност е патот за РЕК “Битола“, кој е веќе непрооден. Жителите на Новаци го контролираат ...

Read More »

Снегот во Битола не направи проблеми во сообраќајот

Снегот што вчера и денес до попладневните часови,  речиси непрекинато паѓаше во Битола, не предизвика речиси никакви проблеми во сообраќајот. Освен неколку поединечни испади на елетричната мрежа во Нова Битола, градот и околината имаа редовно снабдување со електрична енергија. Според, ...

Read More »