Home / Tag Archives: продажба

Tag Archives: продажба

Пелистер на (рас)продажба

Фудбалскиот клуб Пелистер преживува тешка криза. Иако се сметаше дека општинското раководство ќе најде заднички јазик со доминантните сопственици на клубот, сепак од извори на порталот на Битолски весник до договор не дошло и сопствениците на Пелистер останале на ставот ...

Read More »

Шаклевски: Заев подготвува продажба на ЕЛЕМ

Ќе видиме, ќе смениме, ќе направиме… Дали ваквото големо ЌЕ на Заев за што е поврзано со РЕК Битола и загадувањето, не се ништо друго туку купување време за најголемиот бонбона бизнис на Балканот вреден 2 милијарди евра: – продажба ...

Read More »

РК Пелистер останува во општинска сопственост

Во предвидениот рок, кој беше објавен во јавниот повик за купување на доминатниот пакет акции на РК Пелистер не се јави никој. Така пропадна обидот на локалната самоуправа да ги продаде пакетот акции на РК Пелистер од 51 отсто, сопственост ...

Read More »

РК Пелистер на продажба

Ракометниот клуб Пелистер повторно е на продажба. Откако првиот обид  пред неколку години Пелистер да го купи Силјан Мицевски не успеа, сега општината Битола  по втор пат прави обид да го продаде Пелистер. Според информации на поратлот на Битолски весник ...

Read More »

Утре советниците одлучуваат за продажбата на ФК Пелистер

На утрешната седница на Советот, советниците треба да одлучат кој ќе го купи фудбалскиот клуб Пелистер. По речиси еден месец одлагања, утре, пред советниците на Советот на Општина Битола повторно на дневен ред ќе се најдат понудите за купување на ...

Read More »

Одлуката за продажба на Пелистер во рацете на Талески

Советот на Општина Битола, в понеделник на 22 септември ќе одлучува за продажбата на фудбалскиот клуб Пелистер. Според, денешната одлука на општинските комисии, понеделник на 22 септември, Советот на Општината Битола треба да донесе одлука за овластување на градоначалникот Владимир ...

Read More »

Златото на Соња Николовска повторно на продажба

По двата неуспешни обиди да се продаде златото и златниот накит на сопственичката на ТАТ, Соња Николовска, истото деновиве повторно ќе биде понудено на продажба. Според информацијата на порталот на Битолски весник, златото на Николовска ќе биде понудено на продажба ...

Read More »

Нема итна седница на Совет за продажбата на ФК Пелистер

И покрај тоа што до порталот на Битолски весник стигнаа информации дека во вторник, на 2 септември, ќе се одржи итна седница на Советот на Општина Битола  за продажба на ФК Пелистер, на која советниците наводно требаше да расправаат за ...

Read More »

ЗК Пелагонија го купува Пелистер!?

Иако, засега нема официјална потврда, сепак според извори на порталот на “Битолски весник” најновата понуда, која стигнала до Општината Битола за купување на Пелистер, поради која беше одложена денешната седница на Советот стигнала од ЗК Пелагонија. Имено ЗК Пелагонија искажала ...

Read More »

Петмина Бразилци ја очекуваат одлуката за продажба на ФК Пелистер

Утре, со почеток во 11 часот продолжува седницата на Советот на Општината Битола, на која советниците ќе расправаат за (купо)продажбата на акциите на Фудбалскиот клуб Пелистер. За оваа седница не покажуваат интерес само љубителите на фудбалот во Битола, туку и ...

Read More »
error: Content is protected !!