Home / Tag Archives: семинар

Tag Archives: семинар

Почнуваат Илинденски денови

Со дефиле по Широк Сокак, а потоа со традиционалното оро „Комитско“, вечер во Битола ќе почне 47. издание на фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ кој ќе трае до 1 август. Организатор и домаќин на манифестацијата е Центарот ...

Read More »

Се реализираше последната обука од проектот„Програма за млади – граѓанско лидерство“ во Општина Новаци

Културно-иновативниот клуб Новаци го реализираше последниот семинар од проектот „Програма за млади – граѓанско лидерство во Општина Новаци”. Обуката од сферата на комуникација со медиумите,односи со јавноста и важноста на маркетингот насловена како „Лобирање и односи со јавност” ја реализираше ...

Read More »

Семинар “Живеење во демократија“ во ОУ “Климент Охридски“

Денеска, во основното училиште “Климент Охридски“ во Битола, се одржа семинар „Живеење во демократија – Пилот обука, Битола, Македонија”. Семинарот е заеднички проект на Универзитетот за образование на наставници – Цирих со Универзитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола. Предавачи на ...

Read More »

Еднодневен семинар за лична заштита од меѓународниот експерт за боречки вештини Златко Неделковски

Во неделата на 15-ти март 2015 година во Битола се одржа еднодневниот семинар за “Лична заштита”, прв од ваков тип во Република Македонија. Организатор на семинарот беше меѓународниот експерт за боречки вештини и самоодбрана Златко Неделковски. Семинарот под мотото: “Едуцирај ...

Read More »

Академијата за боречки вештини “ЗА НЕД ДО” го организира првиот семинар за лична заштита во Македонија

Со професионалниот пристап кон глобалните акции за подобрување и поголема ефикасност на начините за лична заштита, самоодбрана, едукација и практична примена, Академијата за боречки вештини “ЗА НЕД ДО” – Битола, согласно својата програма за општествени активности го најавува едодневниот Семинар ...

Read More »