Home / Tag Archives: штедачи

Tag Archives: штедачи

“ Татовци “ се откажаа од тужбата против државата

                                              По цели 22 години од аферата ТАТ и пропаѓањето на Штедилнцата тие деновиве  донесоа одлука да се откажат од тужбата против државата, во која бараа враќање на нивните изгубени пари. Оваа вест ни ја потврдија луѓето кои моментно ...

Read More »

Свиларницата “Илинден“ уште еден сведок на нашата трагична транзиција

Некогаш важеше не само за најмодерна, туку и финансиски најдобрата битолска текстилна  компанија, во која работниците имаа најдобри  и највисоки плати и огромни бенефиции, кои покрај редовните месечни плати, по правило, речиси секоја втора недела, добиваа разлика во плата. Позитивното ...

Read More »

Пропадна и последната надеж за „татовци“

И додека штедачите на ТАТ што ги загубија своите пари во штедилницата тагуваат затоа што им пропадна и последната надеж дека ќе бидат обесштетени, во Битола последниве денови слични главоболки имаат и корисниците на кредити од оваа штедилница, кои и ...

Read More »

Судијката Маргарита Цаца- Николовска барала 100 евра на час за консултативни услуги

Штедачите на ТАТ коишто најавија дека правдата за нивно обештетување ќе ја бараат во Стразбур,  се откажаа од услугите на судијката Маргарита  Цаца- Николовска која извесен период беше судијка во Стразбур во Судот за човекови права. Имено, таа побарала за ...

Read More »

Татовци ќе добијат еден отсто обештетување

Радосна вест за штедачите на ТАТ. Доколку во наредната недела се продаде златото и златниот накит на Соња Николовска, штедачите на ТАТ ќе добијат обештетување во висина од еден отсто. За таа намена, според пресметката на стечајниот управник Душко Јанкуловски ...

Read More »