Don't Miss
Home / Tag Archives: услуги

Tag Archives: услуги

Со дигитализирањето на општинските услуги се поедноставуваат постапките и се намалуваат трошоците за граѓаните

Општината Битола продолжува да ги поедноставува постапките за граѓаните, согласно законската регулатива и можностите за имплементација на нови решенија. Со дигитилизирањето на општинските услуги, освен што се поедноставуваат постапките, исто така се зголемува транспарентноста и се намалуваат трошоците за граѓаните. ...

Read More »

Посебни мерки за дезинфекција

Врз основа на заклучоците и препораките донесени од Владата на Република Северна Македонија и Министерството за здравство, за превенција и заштита на јавното здравје и здравјето на граѓаните од корона вирусот, Службата за општи и заеднички работи (СОЗР) на Владата, ...

Read More »

НАМАЛЕНИ ЦЕНИ ВО МОЛИКА ОД 15 ДО 20 ОТСТО

Хотелот Молика е создаден да овозможи максимално уживање релаксирање и спокој, место кое плени со својата непосредна топлина во срцето на Националниот Парк Пелистер       Овој пат од вредните раце на нашите гастрономи вкусете одлична храна со намалени цени и направете ...

Read More »

Синдикатот во РЕК Битола задолжен до гуша

Синдикатот во РЕК Битола е задолжен до гуша. Според информации на порталот на Битослки весник старото раководство го задолжило синдикатот за околу 300.000 евра. Ова го тврдат вработени во РЕК Битола,на  кои иако редовно им се задржувало чланарина, не им ...

Read More »

Скапо платени народни пари за криерање јавно мислење

Повеќе од  600.000 евра од три државни институции има земено Институтот за политички истражувања (ИПИС) во периодот од 2011 до 2017 година за истражување на јавното мислење, покажуваат документите што ги поседува БИРН. Овој институт во јавноста често беше застапуван ...

Read More »

Олга Лозановска: Ќе се гради дневен центар за болните од Алцхајмерова болест во Битола

Покрај моментното реновирање на битолската Клиничка болница во наредниот период, покрај тоа што  ќе бидат вложени значајни средства во набавка на опрема во битолското здравство, за подобрување на квалитетот на живот на лицата заболени од Алцхајмерова болест, која во последно ...

Read More »

Звездана Георгиева (ќе) ви ја претскажува иднината

Живееме во мошне турбулент­ни времиња, кои се проследени со стрес, депресии, зависности … Токму затоа Битолски весник од наредниот број воведува нова рубрика во која психологот и јасновитката Звездана Георгиева ќе може да ви дава совети за тоа како да ...

Read More »