Home / Tag Archives: Васко Ковачевски

Tag Archives: Васко Ковачевски

Ковачевски: Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица

Старата народна поговорка вели…СО ЛАГА, АГА НЕ СЕ БИДУВА! Со лагите искажани од страна на ДПМНЕ и Благоја Шаклевски, Зоран Илиоски не бидува градоначалник! Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица!- ова ...

Read More »

“Илинденски денови “празник на фолклорот, играта и песната

Со одржувањето на традиционалното дефиле по битолските улици, како и играњето на традиционалнато оро “ Комитско” на сцената на ракометното игралиште, во Битола свечено беше отворено годинашното  47 издание на  фестивалот на народни песни и игри “Илинденски денови “ Поздравувајќи ...

Read More »

Итно решавање на проблемот со обиколницата над Битола

Пратеникот на СДСМ од Битола и локален лидер на партијата Васко Ковачевски денеска упати  ургентно барање до министерот за транспорт и врски  Горан Сугаревски, потоа директорот на ЈП за државни патишта Алексанадр Стојанов и директорот на ЈП Македонија пат Гајур ...

Read More »

Нова хаварија во РЕК “ Битола “

Во РЕК-Битола повторно дојде до уште една хаварија во рудникот Суводол. Се скина приемната трака на одложниот транспортер на багерот „СрС 1300”, таканаречен „банваген 5500”, и тој е надвор од употреба со што надвор од употреба е и „багерот Срс ...

Read More »

Ковачевски: Ни по три изборни циклуси не е изградена пругата за Грција

-Најавената железничка  пруга до Грција  и по  3 предизборни ветувања на ВМРО ДПМНЕ ја нема. Парите од државата и од европските фондови се потрошени, подизведувачите останаа без пари, фирмата блиска до Груевски и Јанакиески…си замина од Република Македонија. Кога СДСМ ...

Read More »

Васко Ковачевски: Повеќе пари за секое семејство

Владата која по 11 декември ќе ја формира СДСМ со своите коалициони партнери , покрај тоа што ќе ги заштити граѓаните од суровата казнена политика, која цели 10 години ја спроведува ВМРО-ДПМНЕ ќе обезбеди и повеќе пари за секое смејство. ...

Read More »

Васко Ковачевски: Крај за репресивната казнена политика

Во 10 годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ бевме сведоци каде инспекциските служби беа инструмент за репресија, уцени, заплашување и политички притисоци. Тоа на својот грб го почуствуваа многу стопанственици и дуќанџии со плаќање на честопати и енормно високи парични казни, поради ...

Read More »

Васко Ковачевски: Ќе обезбедиме стабилен електро-енергетски систем

-Во децениското владеење на ДПМНЕ цената на струјата порасна за повеќе од 100%. РЕК “Битола“ е донесен пред колапс, поради што имаме намалено производство на електрична енергија а зголемен увоз на скапа струја.  Поради немањето грижа за поврзаноста на енергетиката ...

Read More »