Home / Tag Archives: вонредна

Tag Archives: вонредна

Вонредна состојба и во наредните 30 дена

По завршувањето на Советот за безбедност, претседателот Стево Пендаровски образложи дека и во следните 30 дена ќе има вонредна состојба во Македонија. „Советот за безбедност денеска дискутираше и за одлуката за вонредна состојба. Во изминатиот период добивав извештаи за мерките ...

Read More »

Утре вонредна седница на Советот на Општина Битола

Утре, со почеток од 11 часот, вонредна седница ќе одржи Советот на Општината Битола. На Дневен ред ќе биде единствената точка а тоа е донесување Одлука за доделување на финансиска помош за настраданите од поплавите во Република Македонија во месец ...

Read More »

Утре Вонредна седница на Советот на Општина Битола за поплавите

Претседателката на Советот на Општината Битола, Силвана Ангелевска за утре 05.02.2015 година (четврток), со почеток во 11,00 часот закажа ВОНРЕДНА седница на Советот на Општината Битола со единствена точка на дневниот ред, Информација за состојбата со поплавите во Општина Битола, ...

Read More »

Вонредна состојба во Источна Македонија

Вонредна состојба во источна Македонија, објави пред малку, тв алфа. Поради обилните врнежи од дожд во текот на вчерашната ноќ, како и големиот доток на вода во браната Калиманци значително е зголемен водостојот на река Брегалница. Поплавени се неколку населени места ...

Read More »