Don't Miss
Home / Политика / Заев бара оставка од Зврлевски

Заев бара оставка од Зврлевски

Премиерот Зоран Заев побара јавниот обвинител, Марко Зврлевски под итно да поднеси оставка и да не чека да биде разрешен од Собранието.

-„Редот е владата да поднесе предлог во Собранието за разрешување и предлог за именување на јавен обвинител  и ваквите процеси треба да ги убрзаме. Денес е почеток за реформи и прва ќе биде реформата во правосудството со експертски луѓе.”вели Зоран Заев.

На ваквото барање јавниот обвинтел Марко Зврлевски засега молчи.

Инаку новата влада најави  реизбор на судии според европски стандарди, но првиот чекор кон остварување на правдата  се смета дека треба да биде разрешувањето на актуелниот јавен обвинител.

Марко Зврлевски го наследи Љупчо Шврговски во јануари 2013 година

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*