Home / Uncategorized / ЗК Пелагонија заминува во стечај?

ЗК Пелагонија заминува во стечај?

Иако засега нема официјална потврда сепак според извори на порталот на Битолски весник на најголемиот земјоделски комбинат ЗК Пелагонија во државата му се заканува стечај.

Дознаваме дека предлог за отворање на стечајна постапка против ЗК Пелагонија поднесол еден доверител, кој има доста големи побарувања од Комбинатот.

Дали против ЗК Пелагонија кој подолго време се наоѓа во тешка ситуација ќе биде отворен стечај останува да се произнесе Основниот суд во Битола.

Инаку неодамна во ЗК Пелагонија протестираа вработените кои си ги бараа своите лични доходи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!