Home / Политика / Избори ќе има на 11 декември

Избори ќе има на 11 декември

Политичките партии постигнаа договор за избори на 11 декември.

Според нив, исполнети се сите услови за изборите да се реализираат кон крајот на годинава, а со назначувањето на Љуљзим Азири и Санта Аргирова за петти член на ад-хок телото за медиуми, односно уредник на информативната програма на МРТ.

Според распоредот, утре треба да се состави техничката влада, по што веќе в петок треба да биде избрана во Собранието.

За потсетување, претходните денови политичките партии ја донесоа и методологојата за работењето на медиумите во предизборниот период, со што ќе се извршат промени на веќе постоечкиот документ донесен од Агенцијата за медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*