Home / Uncategorized / Одбиена жалбата на градоначалникот Талески

Одбиена жалбата на градоначалникот Талески

Апелацискиот суд го потврди решението на Кривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 – Скопје за изрекување на мерката куќен притвор за градоначалникот на Општина Битола Владимир Талевски, соопшти Основниот суд Скопје 1 – Скопје.

– Апелацискиот суд Скопје до Основен суд Скопје 1 – Скопје ја достави одлуката за осомничениот В.Т. кој е опфатен во предметот на СЈО во јавноста познат како „Транспортер“ со која се потврдува решението на Кривичниот совет на Основен суд Скопје 1 – Скопје, а со тоа мерката куќен притвор останува за истиот, се наведува во соопштението обајвено  на веб страницата на овој Основен суд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*