Home / Uncategorized / За неплаќање куќен фонд по 300 евра казна

За неплаќање куќен фонд по 300 евра казна

Во измиантиот период актуелниот градоначалник на Битола,  Владимир Талески не се пресметуваше само со политичките неистомисленици и медиумите, туку и со обичните граѓани.

Иако Талески ги брои последните часови од својот  трет мандат тој само на неколку дена пред да ја напушти градоначалничката фотелја преку соите надлежни комуналнии инспекции ги казнил над 65 битолчани, главно социјални случаи, бидејки не плакале редовено кукен фонд.

Ваквите казни ги фрапирале канзетите битолчани, кои денеска ја посетија нашата редакција и се пожалија на ваквиот потег на Талески,  кој ваквата глоба им ја испратил само на неколку дена пред да си замине од градоначалнчката функција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*