Home / Колумни (page 8)

Колумни

 • Црвен килим за Груевски

  Црвениот ќилим, кој пред локалните избори беше синоним за филмските фестивали, кај нас доби политичк...

 • Ревизија и на нашето аминување

  Деновиве, откако дојде до смена на централната и локалната власт, сведоци сме на секојдневни најави ...

 • Кога суетата ја засени љубовта

  Искрен да бидам  во изминатите децении сум напишал доста текстови и колумни за Битола. Многу мастило...

 • Шарлатан(ни)

  За битолскиот градоначалник Владимир Талески кој деновиве  доби нова кривична пријава случајот “ Тра...

 • Општината тоа сум јас

  Во минатите неколку броеви надолго и нашироко пишувавме за суетната политика  на сега веќе екс градо...

(НЕ)ЗАВИСНОСТ

Деновиве кога се наоѓаме пред ново одбележување на 8 Септември, Денот на независноста на Република Македонија, искрено да кажам, како никогаш досега сум посакувал што почесто да го слушам зборот независност. Не знам што чувствувале идејните македонски творци на проектот ...

Read More »

Вечните “спасители“ повторно во мисија за спас

Како времето поминува сите поранешни држави на Југославија мака мачат некако да се качат на возот кој вози кон Брисел, упс Берлин. На Словенија прво и појде од рака зато што таа секогаш беше некако понапред од сите други членки ...

Read More »

НАГРАДА КАКО КАЗНА

Дента кога во јавните гласила беше објавен огласот на Владата за пријавување на граѓаните кои имаат заостанати долгови кон ЕВН, Топлификација, МРТВ или банките, нотарите и извршителите да ги пријават своите обврски до Министерството за финансии за да им бидат ...

Read More »

ЧОВЕЧКИОТ ЖИВОТ БЕЗВРЕДЕН

Во мојата долгогодишна новинарска кариера сум се изнаслушал и изнапишувал случки од животот, каде што човечкиот живот буквално не вредел ништо. Во времето додека пишував за Илустрована политика или САН ја имав таа (не)среќа да пишувам за бројни човечки лични ...

Read More »
error: Content is protected !!