Home / Вести / Д-р Таше Трпчевски: Наташа Петровска кривично ќе одговара што ме стопира да ја доградам болницата и за штетата која ми ја нанесе од над 400.000 евра

Д-р Таше Трпчевски: Наташа Петровска кривично ќе одговара што ме стопира да ја доградам болницата и за штетата која ми ја нанесе од над 400.000 евра

           Минатата 2021 година беше исклучително успешна  и плодна година  за приватаната болница за гинекологија и акушерство, “Плодност” од Битола.

           Во болницата се родиле вкупно  680 бебиња. Тоа се 100 бебиња повеќе во однос на претходната година и околу 100 бебиња повеќе од бројот на новородените бебиња  кои се родиле во Клиничката болница во Битола.

           Но и покрај одличните резултати кои ги постигна болницата “Плодност”, не само  по бројот на новородени  бебиња, туку и по  неколкуте изведени мошне комплицирани  и сложени лапараскопски операции кај  трудниците, д-р Таше Трпчевски  2021 година ќе ја памети  по  стопирањето на доградбата на болницата од страна на екс градоначалничката на Битола,  Наташа Петровска, која како што тврди тој му нанесе огромна материјална штета од над 400.000 евра, за што таа според Трпчевски  кривично ќе одговара и ќе плати оштета.

                                        Опширно во печатеното издание на Битолски весник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*