Home / Вести / Исклучен ТЕ “Битола“ 2

Исклучен ТЕ “Битола“ 2

  • РЕК Битола ја известува јавноста дека синоќа на полноќ од производствениот процес е исклучен Блок 2 заради зголемување на оперативноста на постројката. Блокот ќе биде во мирување до 30 март. Во меѓувреме, производството на електрична енергија ќе продолжи од останатите два блока – Блок 1 и Блок 3.По вклучувањето на Блок 2 во електроенергетската мрежа, планирано е искулучување на Блок 3 на РЕК Битола заради планирано надградување на софтверскиот систем за управување на блокот. За време на сервисните активности, потребите за електрична енергија АД ЕЛЕМ ќе ги задоволи од сопствените производствени капацитети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!