Home / Uncategorized / Конгресот на ВМРО ДПМНЕ во Валандово

Конгресот на ВМРО ДПМНЕ во Валандово

ВМРО-ДПМНЕ утре ќе одржи Централниот комитет на кој се очекува да ја потврди одлуката за свикување на партискиот Конгрес на кој се очекува да се констатира оставката на лидерот Груевски.

Две недели подоцна во Валандово 560 делегати на вонредниот Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ  со тајно гласање ќе го изберат новиот лидер на партијата.

Во јавноста се шпекулира со имињата на повеќе кандидати, но до овој момент, никој официјално не поднел кандидатура до партијата. Станува збор за генералниот секретар на партијата Христијан Мицкоски, Антонио Милошоски, Никола Попоски и Илија Димовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*