Home / Uncategorized / Малолетници лумпувале до бесвест

Малолетници лумпувале до бесвест

По пријава на обезбедувањето на Клиничката болница, дека во болницата е примен малолетник кој бил под дејство на алкохол, битолската полиција, во објект, во близина на хотелот “Епинал”, наспроти Центарот за култура фати 7 малолетни лица кои биле во алкохолизирана состојба.
Наводно малолетниците во објектот прославувале роденден и имале роденденска забава.
Меѓу малолетниците кои биле затекнати во објектот имало и деца на видни битолчани, на еден поранешен пратеник и на актуелен директор.
Битолската полиција, откако ги затекна пијаните малолетници оствари средба со родителите на затекнатите пијани момчиња.
Инаку полицијата работи и на расфетлување на случајот за тоа како е можно во тој објект, кој во никој случај не ги задоволува стандардите, туку наликува на напуштена куќа, да се точи алкохол на малолетни лица.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*