Home / Uncategorized / Мартин Протуѓер се лекува во Унгарија

Мартин Протуѓер се лекува во Унгарија

Мартин Протоѓер, кој му беше шеф на кабинетот на поранешнит премиер Никола Груевски денеска не се појави на јавната расправа во Апелација, каде што се разгледува неговата жалба да му се врати одземениот пасош, но и жалбата на СЈО  да му се одреди притвор, како осомнилен во случајот Титаник.

Неговите адвокати образложија дека Протоѓер во моментот е на боледување.

– Во моментот кога беше подигнато обвинението против Протоѓер и одлуката да му се одземе пасошот, тој се наоѓаше на лекување во Воената болница на Унгарската армија во Будимшешта. Таму требаше да остане до крајот на јули, но поради подигнатотото обвинение тој веднаш се врати во земјата и сега лејувањето го продолжува тука – образложија од одбраната.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*