Home / Спорт / Могила Бимилк лидер во општинската „А” лига

Могила Бимилк лидер во општинската „А” лига

Викендов се одигра редовното осмо коло од општинската “А” фудбалска лига по која лидет на табелата е Могила Би милк по победата на гости над екипата на Буковски.
Во осмото коло се постигнати овие резултати:

Буковски – Могилабимилк 0-3
Буково – Брусник 2-0
Кск – Поешево 0-0
Новаци – Доск 3-2
Пелагонија ДС – Лисолај 3-2
Стрела спорт – Олдбојс 0-3
Светлост Младост Д 5-0
Црнарека – Победа 0-0

По осум кола лидер на табелата е екипата на Могила бимилк со 24 бода , а последна е екипата на Светлост со 0 бодови.
Табела:
1. Могила Би Милк 24,
2. Победа 22
3. Поешево 20
4. Брусник 18
5. ДОСК Долно Оризари 18
6. Младост Дедебалци 16
7. Новаци 14
8. Буково 10
9. КСК 10
10. Буковски Ливади 9
11. Црна Река 7
12. Олд Бојс 7
13. Лисолај 4
14. Пелагонија 2
15. Стрела Спорт 1
16. ФК-Светлост 0

Исто така се одигра и редовото коло од “Б” лигата и се постигнати следните резултати:
Чагор – Пелагонија Т 9-0
Јенимаале – Пелагонија 3-2
Младразарач – Хајдук 4-2
Карамани – Крстоар БСК 0-6
Пелистер ТМ – Пелагонија Л 4-4
Младост ГО – Лажец 1-3
Напредок слободен

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*