Home / Колумни / Одиме натаму

Одиме натаму

                                   

          Во понеделникот, на 29 април Битолски весник го одбележа својот редок јубилеј 55 години од излегувањето на првиот број.

          Овој број, кој читателите ќе го имаат во своите раце е првиот број, со кој Битолски весник почна да испишува нова страница од својата 56 година од излегувањето.

          Поради Велигднеските и првомајските празници, а и поради одржувањето на претседателските избори, свеченото одбележување на својот голем јубилеј 55 години од излегувањето Битолски весник го одложи за 17 мај, кога во Народниот театар на свечен начин, така како што заслужува Весникот ќе го прослави својот златен јубилеј.

           Во сите изминати 55 години од излегувањето на првиот број Битолски весник секогаш успешно ги надминувал и совладувал сите свои проблеми со кои се соочувал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*