Home / Вести / Охрид повторно се треси

Охрид повторно се треси

Тлото во Охридскиот регион се уште се тресе. Изминатата ноќ, неколку минути пред полноќ или 11.49ч во охридско-ресенскиот крај европската сеизмолошка опсерваторија регистрираше земјотрес со магнитуда од 3.0 степени по Рихтер на длабочина од 2 километри.

Еден час подоцна или во 00.49 истиот регион беше мета на земјотрес со јачина од 2,3 степени по Рихтер на длабочина од 2 километри.

Над 1.000 земјотреси го здрмаа овој регион, а најсилниот беше со магнитуда од 5.0 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!