Home / Вести / Откриена спомен биста на народиот херој Ѓорги Наумов

Откриена спомен биста на народиот херој Ѓорги Наумов

           

            Денеска во алејата на борците од НОВ и Револуцијата на Градското шеталиште во битола беше откриена спомен биста на народниот херој Ѓорги Наумов.

             Спомен бистата на Ѓорги Наумов ја изработи Општинскиот одбор на борците во Битола.

            На откривањето на спомен бистата  на Ѓорги Наумов присуствуваа преставници на борците, Советот на Битола, политичките партии и граѓани. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*