Home / Uncategorized / Поништен тендерот за ленти во РЕК Битола

Поништен тендерот за ленти во РЕК Битола

– Раководството на АД ЕЛЕМ донесе одлука да го поништи тендерот за набавка на гумени ленти за РЕК Битола. Причина е тоа што на последната, трета аукција, понудените цени во четири лота се повисоки од планираниот буџет за нив, додека во еден лот понудената цена е повисока од реалната на пазарот – се вели во соопштението.

Од компанијата појаснуваат дека доколку нема жалби на одлуката и доколку одлуката за поништување на тендерот стапи на сила, тогаш веднаш ќе се пристапи кон распишување на нов тендер бидејќи гумените ленти се неопходни за да може РЕК Битола непречено да работи.

Вкупниот буџет планиран за сите четири лота изнесува 258.300.000,00 денари.

Од АД ЕЛЕМ информираат и дека предметот во врска со тендерот за ископ на јаглен во РЕК Битола се` уште е на одлучување кај државната комисија за жалби по јавни набавки. Оттаму АД ЕЛЕМ очекува одлука и насоки како да постапи во врска со оваа јавна набавка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!