Home / Вести / (Про)фактури за инвертери нема ни за лек

(Про)фактури за инвертери нема ни за лек

По објавувањето на јавниот повик за субвенција на клима уредите, битолчани се растрчаа низ продавниците како да обезбедат (про)фактури.

Профактурите се бараат како суво злато.Денеска бевме сведоци кога еден трговски дукан мораше да ги враќа муштериите кои бараат профактури за инвертери.

Ако се суди според тоа каков е интересот за добивање субвенции за купување инвертери речиси е сигурно дека бројот од 2.500 домакинства колку што е планирано да добијат инвертери.

Колку ќе изнесува нивниот број ќе се знае по 2 октмври кога завршува рокот.

Но има голем број битолчани кои реагираат на тоа како се избрани населбите коиможат,а како се изоставени ки не можат да добија клима уреди и врз основа на кои критериуми е направен изборот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!