Home / Вести / Смена во индустриската зона “Жабени“

Смена во индустриската зона “Жабени“

                  

          По речиси една година откако си поднесе неотповиклива оставка конечно дојде до смена на раководната позиција во индустриската зона “ „Жабени “

          На местото на сега веќе екс директорот Александар Марковски, за вд. директорка  на Зоната, според информации на Нова Македонија именувана е Анита Крстевска.

          Александар Марковски речиси една година имаше поднесено оставка, која општинското раководство долго време пролонгираше да ја прифати.

          Инаку во индустриската зона “ Жабени “ иако беа најавени голем број инвестиции, како на домашни така и на странски компании сеуште  нема изградено капацитет ниту еден друг  инвеститор, освем големиот индустриски гигант “ Кромберг и  Шуберт“, која се изгради во времето кога градоначалник на Битола беше, Владимир Талески.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!