Home / Спорт / Спортистите даруваа крв

Спортистите даруваа крв

Спортисти, тренери, спортски работници, вработени во општинската администрација и редовни крводарители  даруваа крв на крводарителска акција организирана од општина Битола која фокусот го стави на спортистите во Битола. Во  крводарителската акција се приклучија и тенисерите и одбојкарите од нашиот град.

krv 2

-Денешната крводарителска акција традиционално ја организира општина Битола како дел од програмата на градоначалникот за хуманитарни цели“ – изјави Гордана Цветковска – Бошевска, советник за спорт во општина Битола

Спортистите и хуманите луѓе кои денес даруваа крв испратија апел до сите граѓани што почесто да се вклучуваат во крводарителски акции.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*