Home / Uncategorized / Стево Пендаровски кандидат за претседател на СДСМ и ДУИ

Стево Пендаровски кандидат за претседател на СДСМ и ДУИ

Стево Пендаровски е заедничкиот кандидат на СДСМ и ДУИ

Раководството на СДСМ вечерва на состанокот ги разгледала кандидатурите на 24 кандидати кои се пријавиле на огласот што го распиша паријата и зазела дефинитивен став дека Пендаровски е најдобриот кандидат во моментов, иако и другите би биле заслужено избрани.

Пендаровски од почетокот важеше за еден од посериозните кандидати, кој имаше подршка и во партијата и меѓу граѓаните, но и кај албанските партии и странскиот фактор. Сепак, во изминативе две недели во прв план беа Никола Димитров и Оливер Спасовски, но Пендаровски пак изби меѓу фаворитите по состанокот меѓу Зоран заев и Али Ахмети во понеделникот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*