Home / Tag Archives: амнестија

Tag Archives: амнестија

За Чавков нема амнестија

Со новиот закон со кој ќе се обезбеди амнестија за настаните во Собранието на 27 април ќе бидат опфатени вкупно 30 лица, додека преостанатите 40-мина осомничени, обвинети и осудени ќе бидат изоставени според проектираниот опфат. Законот за амнестија најверојатно во ...

Read More »

Понеделник ќе се знае кој ќе биде амнестиран

Понеделник, на 17-ти декември, пратениците од Собранието ќе одлучуваат за амнестија на дел од обвинетите за насислтвата од 27-ми април минатата година во Парламентот. Новиот закон што ќе го предложи телото за помирување  ќе опфати 40-тина од вкупно 70 лица ...

Read More »

За Чавков нема амнестија

Подгрупата за помирување го утврди Предлог текст на законското решение за амнестија за настаните од 27 април со кое нема да бидат опфатени нарачателите и организаторите на настаните од крвавиот четврток и официјално инфомираше претседателот на групата Рамчиловиќ . Ова ...

Read More »

Отфрлен законот за амнестија од 27 април

Координаторот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски на денешната седница во Собранието, предложи закон за амнестија на лицата вклучени во насилствата во Собранието од 27 април. Но, мнозинството пратеници не го поддржа овој предлог-закон, а претседателот на Парламентот, Талат Џафери го отфрли ...

Read More »

Амнестија

Како и на двата претходни протестни маршеви, така и на последниот протестен марш во Кавадарци, новиот лидер на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски уште еднаш побара амнестија за сите кои се обвинети, или осудени за крвавите настани  во Сбранието на 27 ...

Read More »

Владата го усвои предлог законот за амнестија

Владата информира дека на денешната седница го разгледала и го усвоила предлог – законот за амнестија. Таа го задолжила Министерството за правда да го преработи текстот на предлог – законот за амнестија, како текст на предлог – закон кој се ...

Read More »

Нема амнестија за тие кои се обидоа да убиваат пратеници

Со барањето амнестија за лицата кои на 27 април извршија или беа помагачи на терористичкото загрозување на уставниот поредок и безбедност, ВМРО-ДПМНЕ докажа дека токму тие ги нарачале и стојат зад насилствата на крвавиот четврток кога се случи организиран обид ...

Read More »

ВМРО бара амнестија за насилниците од 27 април

ВМРО-ДПМНЕ бара итно и неодложно ослободување и амнестирање на сите лица кои извршиле одредени законски прекршувања во инцидентите пред и во парламентот на 27 април 2017 година. -Извршниот комитет на партијата констатираше дека во изминатите 5 месеци очигледна е политиката ...

Read More »
error: Content is protected !!