Home / Uncategorized / Тортевски:Југ е помалку виновен од пратениците

Тортевски:Југ е помалку виновен од пратениците

Ако Игор Југ не добие амнестија доброволно се јавувам да го бранам про боно, вели адвокатот Александар Тортевски.

Тој е еден од најгласните критичари на новиот Закон за амнестија, кој стапи на сила вчера.

„Игор Југ има повеќе право да добие амнестија од пратениците. Тој не ја извршил задачата што организаторите му ја доделиле. Пратениците ги отвориле вратите со што во целост ја исполниле задачата добиена од организаторот на државниот удар“, стои во еден од твитовите.

Претходно тој напиша дека Игор Југ има повеќе право да добие амнестија од пратениците.

„Тој не ја извршил задачата што организаторите му ја доделиле. Пратениците ги отвориле вратите со што во целост ја исполниле задачата добиена од организаторот на државниот удар“, смета Тортевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*