Home / Tag Archives: борци

Tag Archives: борци

Промоција на книга на Литовски

Утре, 13.07.2018 година ( петок ) со почеток во 19:00ч. во „ Магаза “ Битола во рамките на Бит фест 2018 година, а во соработка со Сојуз на Борци од НОАВМ – Општински Одбор Битола ќе се одржи промоција на ...

Read More »

„Средба на генерациите“ за празникот 11 октомври

Општинската организација на Сојузот на борци-Битола денес беше домаќин и организатор на националната манифестација „Средба на генерациите“ посветена на празникот 11 октомври. Годинава на собирот во Битола учествуваа дваесеттина општински организации на Сојуз на борци од исто толку градови во ...

Read More »

Одбележан 11 Октомври, празник на македонскиот непокор

Општина Битола и Сојузот на борци, со пригодни манифестации го одбележаа 11-ти Октомври, Денот на востанието и оддадоа почит пред споменикот на паднатите борци во Народноослободителната и антифашистичка војна. Градоначалникот д-р Владимир Талески посочи дека 11 Октомври е празник кој ...

Read More »