Home / Tag Archives: Новаци (page 11)

Tag Archives: Новаци

Се поставуваат столчиња на трибините на стадионот на ФК Новаци

Општина Новаци започна акција за поставување столчиња на трибините на стадионот на ФК Новаци во Новаци. Станува збор за 300 столчиња кои се обезбедени од Агенција за млади и спорт на Република Македонија. -Денеска ја започнавме акцијата на поставување на ...

Read More »

Општината со акција за чистење на депонија во Новаци

Општина Новаци секоја година спроведува акција на чистење на дивите депонии кои никнуваат на територијата на општината. Денеска во соработка со ГП Пелистер се чистеше една таква депонија во Новаци. -Секоја година општината спроведува вакви акции за чистење на дивите ...

Read More »

Во Новаци завршни активности од проектот “Жива историја, жива природа“

Во понеделникот, во Новаци се одржа завршната средба на двајцата  градоначалници на Новаци, Лазар Котевски и градот Алмопиа од соседна Грција, Димитрис Бинос. На средбата, на која зедоа учество партнерите од двете општини, беше направена рекапитулација за досегашните активности за ...

Read More »

Триесеттина точки на дневен ред на 23 тата седница на Советот на општина Новаци

На редовната седница на Советот на општина Новаци во месец септември се најдоа триесеттина точки на дневен ред. На почетокот советниците ја усвоија Програмата за работа на ЦОУ „Славко Лумбарковски” за учебната 2014/2015 година како и бројот на ученици и ...

Read More »

Ќе се гради систем за наводнување во општина Новаци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе интервенира со 80 милиони денари за изградба,обнова и рехабилитација на системи за наводнување во Пелагонија .Таков модерен систем ќе добие и општина Новаци благодарение на визијата и менаџирањето на градоначалникот Лазар Котевски кој ...

Read More »

Масовна прослава на празникот “Мала Богородица“ во Новаци

Викендов, во преубавиот пелагониски манастир “Рожденство на Пресвета Богородица” во Новаци се прослави по 24 ти пат големиот верски христијански празник “мала Богородица“. Црковниот одбор се погрижи како и секоја година така и оваа да има богата културно- ументичка програма ...

Read More »

Се е подготвено за празникот “Мала Богородица” во Новаци

Викендов,  во преубавиот пелагониски манастир “Рожденство на Пресвета Богородица” во Новаци ќе се прослави по 24 ти пат големиот верски христијански празник мала Богородица. Црковниот одбор се погрижи како и секоја година така и оваа да има богата културно- ументичка ...

Read More »

Празник на фудбалот во Новаци

Заврши Меѓународниот фудбалски турнир „Новаци ЛГ Куп” 2014“, на кој фудбалските вештини ги одмерија околу 600 млади фудбалери 2001-2005 генерација од пионерските клубови на Хрватска, Србија, Грција и Македонија. На дводневниот меѓународен фудбалски турнир „Новаци ЛГ Куп 2014” беа доделени ...

Read More »

Голем турнир за млади фудбалери во Новаци

На шести и 7 септември, во организација на општината Новаци, на фудбалските стадиони во Логоварди и Новаци ќе се одржи традиционалниот голем меѓународен фудбалски турнир за млади фудбалери, родени 2001 и 2005 година. На турнирот ќе земат учество 600 млади ...

Read More »

Заврши македонско-грчката уметничка програма во рамките на проектот „Жива историја,жива природа“

Делегација од општина Новаци предводена од градоначалникот Лазар Котевски присуствуваше на изложбата на дела создадени на ликовната колонија во Аридеја,Грција на која присуствуваа 6 уметници од Македонија.На грчката му претходеше иста ваква активност во Новаци која заврши со изложба во ...

Read More »
error: Content is protected !!