Home / Tag Archives: опрема

Tag Archives: опрема

Донација од “ Боби турс “ за Здравствениот дом во Битола

                            Автопревозното претпријатие  за превоз на патници “ Боби Турс “ Битола денеска  на Здравствениот дом “ Д-р Хаим Абраванел “ му донираше заштитна опрема во скафандери за сите медицински вработени.           Имајќи ги во предвид огромните напори кои ...

Read More »

Адаптација на спортските терени во ОУ “ Кирил и Методиј “

Денеска почна адаптацијата на спортските терени во дворот на ОУ „Св. Кирил и Методиј“. По 40-тина години без никакви интервенции на терените, на децата ќе им биде овозможено да имаат часови по физичко образование на нова површина и со соодветно ...

Read More »

Нова опрема за битолските пожарникари

Со нова опрема, која ќе ги намали досегашните ризици при животозагрозувачки интервенции, пожарникарите од ТППЕ Битола денеска го одбележаа денот на пожарникарството. Опремата е обезбедена на барање на градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, која согледувајќи ја состојбата со опременоста ...

Read More »

Нова орема за битолските пожарникари

Битолските пожарникари наскоро ќе добијат нова опрема.Преку проектот „Јакнење на капацитетите на територијалните противпожарни единици во Пелагонискиот регион (Битола, Прилеп, Ресен)”, за битолските пожарикари во наредниот период е предвидено да се набават 16 дишни апарати, како и  42 професионални  комбинизони  ...

Read More »

Паника кај соработниците на Талески

По објавувањето на имињата кои добиле високи суми на пари за “Бит фест“ кај партнерите  на Талески кои години со ред добиваа најмногу пари од програмата за култура, владее вистинска паника. Имено според извори на порталот на Битолски весник кој ...

Read More »

Талески по Битолски весник во отворена војна и со Радио Б – 97

Суетите на градоначалникот на Битола, Владимир Талески, кои ги брои последните денови од својот трет мандат немаат крај. Откако цели 8 месеци се обидува на секој начин да го згасни Битолски весник, Талески тргна и во отворена војна со Радио ...

Read More »

Шведска донација за Клиничката болница

Клиничката болница во Битола денеска доби донација од Хуманитарната организација за помош и солидарност од Шведска. Донацијата се состои од медицинска опрема и матријали. Директорот на медицинскиот центар „Д-р Трифун Пановски“-Битола, Василе Најдовски информира дека станува збор за медицинска опрема ...

Read More »

Широк сокак разубавен со нова урбана опрема

Во срцето на Битола пред зградата на Офицерскиот дом е поставена нова урбана опрема која го разубави Широк сокак. Поставени се нови корпи за отпадоци, 100 нови жардињери за цвеќињата и украсен камен поставен на дрворедот. -Исто така на каделабрите ...

Read More »

“Пелистерка“ донираше медицинска опрема од еден милион денари за три клиники во Македонија

Компанијата „Пелистерка” денеска ја врачи донацијата од медицински апарати во вредност од околу еден милион денари наменета за три клиники во земјава. Претпријатието одлучи да помогне во работата на Универзитетска болница КАРИЛ – Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување ...

Read More »

Од оваа сабота задолжителна е зимската опрема на возилата

Според Правилникот за задолжителна опрема на возилата донесен од Министерството за внатрешни работи во 2010 година, од оваа сабота, па во наредните четири месеци, секое возило мора на себе да има зимски пневматици на сите тркала со минимална длабочината на ...

Read More »