Home / Tag Archives: Петровска (page 2)

Tag Archives: Петровска

Талески ја заглавил општина Битола 13 милиони евра

Над 13 милиони евра, е долгот на општината Битола, кој Талески му го оставил на неговата наследничка Наташа Петровска. Покрај огромниот долг тоа што е симптоматично  и паѓа в очи е што најголемиот број од доверителите кои претходно убаво соработувале ...

Read More »

Прва прес конференција на градоначалничката Петровска

Денеска градоначалнилката на Битола, Наташа Петровска ке ја одржи својата  орва прес конференција. Засега не се знае на која тема Наташа Петровска ке зборува пред новинарите, но се претпоставува дека таа пресот го свикала за да им го презентира на ...

Read More »

Чуствувам голема одговорност

Импресионирана сум од длабоката разлика која што е направена во Општина Битола. Ме радува ме импонира меѓутоа и чувствувам голема одговорност заради тоа што граѓаните веруваат во нашата програма, веруваат во нашиот идентитет и таа доверба треба да ја оправдаме. ...

Read More »

Битола доби мајка на градот

Иако засега тоа се неофицијални информации сепак според сите пристигнати резултати речиси е сигурно дека Наташа Петровска победи во првиот круг и дека Битола по  12 годишното владеење на Валдимир Талески доби мајка на градот.

Read More »

Официјално. Наташа Петровска кандидат на СДСМ за градоначалничка

И официјално Наташа Петровска е кандидат на СДСМ за градоначалничка на престојните локални избори на Битола. Наташа Петровска е изборот на СДСМ од 12 кандидати колку што конкурираа за градоначални(ч)ка на партијата. Според извори од партиајата Наташа Петровска имала највисок ...

Read More »

Претседателката на Советот против советничката

Откако СДСМ неофицијално излезе со кандидатка за градоначалник на Битола, Наташа Петровска, во ВМРО ДПМНЕ почнаа нови комбинаторики. Според извори на порталот на Битолски весник во ВМРО ДПМНЕ сега бараат женско лице кое ќе и се спротистави на Наташа. Доколку ...

Read More »

Неофицијално: Наташа Петровска кандидат на СДСМ за градоначалник на Битола

Професорката и актуелна советничка на Советот на Општината Битола е кандидат за градоначалник на СДСМ за Битола, на престојните локални избори. И покрај тоа што ваквата информација сеуште нема офоцијална потврда сепак според извори на порталот на Битолски весник   ...

Read More »