Home / Tag Archives: поплави (page 3)

Tag Archives: поплави

Финансиска помош за настраданите од поплавите од еден милион денари

На седницата на Советот на Општина Битола, беше донесена одлука за доделување на финансиска помош на настраданите во поплавите во вредност од еден милион денари. Советниците дадоа и зелено светло на информацијата за состојбите со опасноста од заразни заболувања во ...

Read More »

Хуманитарна забава на Лео Алфа клуб од Битола

Лео Алфа клуб од Битола што делува како  подмладок на светската семејство на Лајнс клубовите, познати по својата хуманитарна работа и филантропија, денеска во Битола организираа оргинална хуманитарна акција проследена со многу забава: “За ЉУБОВ се потребни двајца….ВИЕ и Ние“ ...

Read More »

Во Могила започна пријавувањето на штетите од поплавите

Известувањето  од Општина Могила го пренесуваме во целост: Општина Могила ги известува граѓаните дека започна пријавувањето на штетите од настанатите поплави и истото ќе се спроведува во следните десет дена. Граѓаните кои ќе пријавуваат штети со себе да понесат лична ...

Read More »

Владата ветува обештетување за сите земјоделци погодени од поплавите

Заменик минстерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија , Ванчо Костадиновски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски ги посетија поплавените подрачја во општина Новаци,остварија средба со градоначалникот Лазар Котевски, претседателот на Сојузот на земјоделци ...

Read More »

Премиерот Груевски:Најлошото сеуште не е поминато

За време на посетата на Новаци, премиерот Никола Груевски, откако се информираше за состојбите со поплавите во Новаци,по седницата на Кризниот штаб, меѓу другото изјави дека иако моментно нема врнежи во Пелагонија, а врнежи не се очекуваат и во наредните ...

Read More »

Фото: Премиерот Груевски ги посети поплавените Новаци и Могила

Премиерот Никола Груевски, придружуван од министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, попладнево е во посета на поплавените подрачја во општините Новаци и Могила.   За време на посетата на Новаци, премиерот Груевски придружуван од министерот за транспорт и врски, ...

Read More »

Премиерот Груевски во посета на Новаци и Могила

Премиерот Никола Груевски во секој момент се очекува да пристигне во Општина Новаци, за одблиску да ја види состојбата во општината која беше најпогодена од поплавите. Моментно ситуацијата со поплавите во Новаци  е стабилна. Според најавите, премиерот Груевски ќе присуствува ...

Read More »

Општина Битола отвори донаторски сметки за помош од поплавите

За побрзо надминување на последиците настанати од поплавите, Општина Битола отвори донаторски сметки. Општина Битола – за уплата во денари Наменска сметка за елементарни непогоди Жиро сметка: 703014002978971 Приходно конто: 725916 Програма: 00     Општина Битола – за уплата ...

Read More »

Сметки за донации за Општина Новаци

СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНАТА НЕПОГОДА – ПОПЛАВИ КОИ ЈА ЗАФАТИЈА ОПШТИНА НОВАЦИ ТРЕЗОРСКА СМЕТКА 100000000063095 СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ 749014004578978 ПРИХОДНО КОНТО 725916 ПРОГРАМА 00     Account details For payments in USD only Correspondent bank details: CITIBANK NA NEW ...

Read More »

Градоначалникот Котевски свика итна седница на Советот

На барање на градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски денеска се одржа итна седница на советот на која се расправаше за актуелните состојби со поплавите во општина Новаци. -На денешната седница се донесе одлука за покривање на трошоците настанати од ...

Read More »