Home / Tag Archives: поплави (page 5)

Tag Archives: поплави

Не е нарушен производниот процес во РЕК “Битола“

Во врска со поплавите во Новаци со соопштение се јави и менаџментот на АД ЕЛЕМ. Големиот воден бран кој деновиве ја зафати Пелагонија и доведе до излевање на реката Црна кај село Новаци, не предизвика посериозни проблеми во работата на ...

Read More »

Отсечени селата Добрушево, Дедебалци, Трап, Будаково

Состојбата со поројните дождови и поплавите кои веќе неколку дена ја имаат зафатено Пелагонија не е алармантна само во Новаци. Таа и натаму е критична и во општина Могила. Според информации од Кризниот штаб на Могила во оваа општина целосно ...

Read More »

Утре Вонредна седница на Советот на Општина Битола за поплавите

Претседателката на Советот на Општината Битола, Силвана Ангелевска за утре 05.02.2015 година (четврток), со почеток во 11,00 часот закажа ВОНРЕДНА седница на Советот на Општината Битола со единствена точка на дневниот ред, Информација за состојбата со поплавите во Општина Битола, ...

Read More »

Најново: РЕК Битола подготвува подвижен мост

Со цел да овозможи комуникација на патот Битола Новаци и Новаци Битола, којшто е прекинат, стручните екипи на РЕК Битола веќе подготвуваат подвижен монтажен мост, кој ќе биде поставен на местото каде што е прекинат патот. Според надлежните во РЕК ...

Read More »

Најнова вест: Почна пресекувањето на патот Битола-Новаци

Пред само неколку минути, екипи на Нискоградба од Битола почнаа да го сечат патот Битола-Новаци, којшто го поврзува најголемиот електро-енергетски комбинат во Македонија, РЕК Битола. На овој патен правец е стопиран сообраќајот од Битола кон Новаци и од Новаци кон ...

Read More »

Регионален кризен штаб: Нови мерки за заштита од поплавите во Пелагониско

Регионалниот кризен штаб на денешниот состанок донесе повеќе заклучоци и договори конкретни активности за денешниот ден со цел да се спречат поголеми последици од поплавите во пелагониско. Денес најкритична состојбата кај Новаци: -Проблемот ескалира затоа што оние делови од реката ...

Read More »

Патот за Рек Битола ќе се прекине

Тоа што пред малку го јави „Битолски весник “ дека состојбата на патот Битола – Новаци за Рек е загрижувачка се потврди. На седницата на Кризниот штаб во Битола која што е во постојано заседание, членовите на Кризниот штаб беа ...

Read More »

За да се спречи од поплавување Новаци ќе се руши регионалниот пат кој води до РЕК

Со дозвола на министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски намерно ќе се сечи регионалниот пат кој води до РЕК Битола за да се направи пропуст на водата која му се заканува да го поплави цело село Новаци. -Добивме дозвола ...

Read More »

РЕК Битола отсечен од комуникација?!

Состојбата во општина Новаци е алармантна. Реката Црна која на неколку места проби и најдојдените води од одводните канали веќе го загрозуваат селото Новаци. Најголема опасност е патот за РЕК “Битола“, кој е веќе непрооден. Жителите на Новаци го контролираат ...

Read More »