Home / Tag Archives: туризам

Tag Archives: туризам

Габриела Илиевска: Туризмот ќе ни биде приоритет

Симболите на Битола, пред сѐ Пелистер и Широк Сокак, традицијата на урбана средина со епитетите „Град на конзулите” и „Град на клавирите” како и богатото историско и културно наследство прават Битола да биде посакувана туристичка дестинација. Од тие причини, туризмот ...

Read More »

“Поинаку “ за поинаков развој на туризмот во Битола

Претставници на независната кандидатска листа за советници во Советот на Општина Битола со носителот Габриела Илиевска, вчера остварија средба со Здружението за угостителство и туризам „Клуб Енаф“-Битола. Средбата беше на барање на членовите на Здружението, кои освен за проблемите од ...

Read More »

Битолчани го воскреснуваат туризмот во Преспа

Сите што во изминатите денови, откако почнаа летните одмори, макар еднаш биле на Преспанско Езеро се воодушевени. Некои дури не можат да поверуваат во глетката. Извонредно уредена песочна плажа, современ ресторан со капацитет од 360 гости,  специјализиран рибен ресторан за ...

Read More »

Нема развој на туризам само со божја убавина

Неодамна, кога по повод Денот на македонската дипломатија, над педесетина амбасадори и други припадници на дипломатскиот кор, по покана од претседателот на државата, Ѓорге Иванов, го посетија националниот парк Пелистер, речиси сите, без исклучок, беа воодушевени од убавините на планината ...

Read More »

Бајкинг тура „Возејќи по линијата на фронтот на Прва светска војна “ на територијата на општина Новаци

Во рамките на Балканската конференција за активен туризам кој деновиве се одржува во Охрид, во општина Новаци се возеше бајкинг тура  „Ден на авантура”. Градоначалникот Лазар Котевски ги дочека учесниците на оваа велосипедска тура „Возејќи по линијата на фронтот на ...

Read More »

Туристички волонтерски тим ќе им помага на туристите

Туристички волонтерски тим, чија главна цел ќе му биде да им помага на туристите кои ќе ја посетат Битола, е најновиот проект на Општината Битола. Тимот ќе учествува во анимирање на туристите, како и логистичка поддршка за нив како при ...

Read More »