Home / Uncategorized / Владата го усвои предлог законот за Договорот за името

Владата го усвои предлог законот за Договорот за името

Откако Владата го усвои предлог законот за ратификација на договорот за името, тој влага во собраниска процедура. Иако за негово усвојување е потребно обично мнозинство, од ВМРО-ДПМНЕ, кои се против договорот, најавуваат преземање на мерки за да се спречи негова реализација.

Владата денеска го усвои предлог законот за ратификација на договорот за името со Грција. Предлог законот сега ќе биде доставен до Парламентот, а за негово усвојување е потребно обично мнозинство. Минимален кворум за работата на законодавниот дом е 61 пратеник, што значи дека 31 треба да гласаат „за“, за договорот биде ратификуван.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*