Home / Uncategorized / Да му помогнеме на младиот Пеце Роговски да се избори со тешката болест

Да му помогнеме на младиот Пеце Роговски да се избори со тешката болест

Пеце Роговски од Битола веќе две години се бори со тешка болест – прогресивен канцер на карлица и спиналниот канал.

Pece_Bitola

Триесет и три годишното момче е двапати оперирано на скопската клиника, но сега единствено решение е нова операција во истанбулската болница Лив хоспитал, за која се потребни 54 илјади евра.

Неговото семејство и другарите досега имаат собрано 12 илјади евра, а помош бараат и од министерството за здравство, бидејќи поради агресивноста на туморот нема време за чекање.

Да бидеме хумани и да му помогнеме на младиот Пеце да се избори со тешката болест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*