Home / Uncategorized / ВМРО ДПМНЕ.Каде Заев ќе вдоми 150.000 мигранти

ВМРО ДПМНЕ.Каде Заев ќе вдоми 150.000 мигранти

Од ВМРО-ДПМНЕ го повикаа Зоран Заев  и СДСМ јавно да соопштат каде планираат да ги вдомат и вработат 150.000 мигранти за кои прифатиле обврска да ги населат во Република Македонија.

„Доколку СДС мислат дека трајно населување на мигранти е исправна владина одлука и стратегија, зошто не дозволија на граѓаните преку референдум, кој ќе биде организиран заедно со локалните избори, на еден трошок, да кажат што мислат за ваквото погубно решение на владата – се наведува во партиското соопштение.

Според партијата, вдомувањето на мигрантите, ќе направи дополнителен притисок врз висината на платите, па така наместо да растат со внесувањето дополнителна работна сила од надвор, ќе почнат да се намалуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*