Home / Uncategorized / Методија Тасевски нов лидер на СДСМ

Методија Тасевски нов лидер на СДСМ

По 8 години на чело на СДСМ дојде до смена на лидерската позиција во партијата на власт.

На местото на Васко Ковачевски  Методија Тасевски е избран за нов претседател на СДСМ во Битола. Одлуката за негово именување  дознаваме ја донел лично претседателот на СДСМ Зоран Заев.

Методија Тасевски  на последните локални избори и на последните парламентарни беше шеф на изборните штаба. Пред тоа еден мандат беше и советник во битолскиот Совет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*