Home / Вести / Асфалт за улицата “Ѓорги Беќаров “

Асфалт за улицата “Ѓорги Беќаров “

Денеска почна асфалтирањето на коловозот на улицата „Ѓорѓи Беќаров“, откако претходно беше отстранет стариот асфалт и беа поставени нови ивичници.

Градоначалничката на Битола,  Наташа Петровска и проектниот тим извршија увид во теренските активности, при што беа запознати со динамиката на работа, а според предвидениот проект, оваа улица ќе биде асфалтирана со два слоја асфалт.

Инаку реконструкцијата на улицата „Ѓорѓи Беќаров“ е во вредност од над 7.200.000 денари.Таа е дел од Програмата за комунални дејности и уредување на градежно земјиште на Општина Битола, на иницијатива на градоначалничката Наташа Петровска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*