Home / Uncategorized / Годишна прес конференција на Путин

Годишна прес конференција на Путин

Рускиот претседател Владимир Путин денеска ќе ја одржи редовната годишна прес конференција, маратонски настан кој доаѓа во време кога неговата популарност се намалува главно поради анемичната економија.

Кремљ соопшти дека рекорден број новинари, околу 1700 се акредитирани да ја следат 14 ваква прес конференција на Путин.

Според анкетите, Путин годинава бележи пад на популарноста поради недоволните економски резултати, како и поради планот за подигнување на возрасната граница за заминување во пензија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*