Home / Uncategorized / Градоначалничката Наташа Петровска одбива да зборува за аферата “ Рекет”

Градоначалничката Наташа Петровска одбива да зборува за аферата “ Рекет”

                          

          Градоначалниката на  Битола, Наташа Петровска денеска  одби да одговори на новинарско прашање за аферата  “ Рекет “, која ја потресува и Битола.

На прашањето што било барано од неа, што одговорила и дали истражните дејствија стигнаа до градоначалниката  да даде изјава во врска со оваа афера, Наташе Петровска изјави:

-Не би можела да одговорам на такво прашање  во овие околности за постапка и процес кој го водат други органи. Тогаш кога ќе бидам повикана  да одговорам од надлежни институци ќе дадам одговор, изјави градоначалничката Наташа Петровска.

Инаку да потсетиме премеирот Зоран Заев на неодамнешната седница во Парламентот, на пратеничко прашања ја спомна општината Битола и градоначалничката Наташа Петровска,  каде биле побарани одредени услуги од лица инволивирани во аферата “Рекет”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*